Over ons

Twoomusic is een samenwerkingsverband tussen componist/muzikant Hans Geurts en tekstdichter Astrid Rhemrev. Bij aanvang van het nieuwe millennium ontmoetten Astrid en Hans elkaar. Al snel bleek er sprake te zijn van een zeer muzikale klik. Na enkele songteksten van Astrid door Hans op muziek te zijn gezet is deze samenwerking tot op de dag van vandaag actief in muziek.

Foto Twoomusic 2014 klein

Astrid Rhemrev - Voor teksten en schrijven altijd al een voorliefde gehad en dat dan ook vooral in haar zakelijke loopbaan geuit. Begin 2013 startte ze haar website 'Astrid schrijft ...".  Aan haar andere grote passie, muziek, heeft Astrid, een enkele jeugdige poging op gitaar en toetsen daargelaten, zich vooral passief gewijd. Vele songteksten liggen, al of niet compleet met muziek, gereed voor artiesten die kunnen kiezen uit verschillende muzikale stijlen.  Met haar teksten, in Engels of Nederlands, drukt Astrid verschillende gevoelens, emoties en sferen uit. De ene keer metaforisch, dan weer dichterlijk of verhalend, soms recht voor z'n raap, of gewoon in begrijpelijke, pakkende taal.
Astrid Lyricist 2014
Hans Geurts - Muziek maken en produceren is zijn ding, maar Hans is ook als tekstschrijver actief. Hij is voortdurend op weg naar nieuwe doelen. Altijd geƫngageerd bezig met het 'waarom'. Als individu in de maatschappij maar ook als componist en muzikant. Niet voor niets speelt de term Genius een grote rol in zijn muzikale leven. Genius is een zoekende en scheppende geest. Er is een bijna compulsieve drang om te creƫren. Vragen en antwoorden, vertaald in songs en instrumentals. Buiten bestaande hokjes om. Zijn muziek is uiteenlopend, maar heeft eigenlijk altijd wel herkenbare trekjes: de Twoo groove :)
Hans Composer 2014
Hoewel in voor zeer uiteenlopende stijlen is er - al vanaf zijn jeugd - een duidelijke voorkeur voor de alternatieve en progressieve hoek. Weliswaar in niet al te ingewikkelde songstructuren en melodieus en harmonisch van aard. Deze zogeheten progpop geeft Hans als indie artiest invulling met het studioproject Gashunters. Hans is van huis uit toetsenist, maar in vele songs en demo's neemt hij alle instrumenten en vocals voor zijn rekening.

All time favourite is Gentle Giant. Voorkeuren lopen daarnaast dwars door het muzikale spectrum: Ry Cooder, Sting, Tool, Muse, Foo Fighters, Triggerfinger, Peter Gabriel, Kate Bush, Los Lobos, Crusaders, Pain of Salvation, Pink Floyd, Led Zeppelin, Arctic Monkeys, QOSA, Jazzanova, enz. enz. enz.